Jeśli ktoś korzystał z usług tego sklepu może mógłby podzielić się wrażeniami? Wydaje mi się, że ceny gadżetów Miloteca mają dosyć przystępne. Będę wdzięczny za wszelkie spostrzeżenia
[O1] Zrywa trakcję ...
Zwiń
X
-
[O1] Zrywa trakcję ...
Zauważyłem że moje auto przy gwałtownym ruszaniu, zrywa trakcję na 2 biegu tzn. koła zachowują się jak u wieś lanserów czyli piszczą nie wiele mniej jak na 1 biegu, zastanawiam się czy to tak ma być, bo jak na 90 KM to troche za zrywnie podpowiedzcie posiadacze autek tej mocy czy to normalka?
-
-
Nigdy jakoś mocno nie dawałem w palnik, ale nie spotkałem się u siebie z piskiem i utratą trakcji na 2.obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
delanopl, może oponki nie sa pierwszego użytku albo tak jak pisze piernik, masz może jakiegoś wirusikaOpel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Może sprzęgło już sie kończy albo opony nie dają rady na śliskim.Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Ciesz się że chcą piszczeć.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Techno200na dwojce moze piszczec, wkoncu 200nm momentu robi swojeIt doesn't matter what we're losing
It only matters what we're going to find!
Komentarz
-
-
Jeśli rusze gwałtownie (bardzo rzadko sie to zdarza) to na 2 biegu również piszczą... To co piszą koledzy zależy jakie opony nawierzchnia itd...Pozdrawiam
Mercedes W124 300CE: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=150
Mercedes W210 290 Turbodiesel
Renault Laguna II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=25
Komentarz
-
-
1. zimówki - ich przyczepność na czarnym jest znacznie gorsza niż letnich
2. asfalt bywa teraz śliski
3. przy skręconych kołach ew. uniesionym przodzie to normalka jak za mocno przycisnieszGarret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
Komentarz
-
-
Rusznie dieslem to jak lądowanie na księzycu za mały gaz to zgaśnie a jak za duży to mieli kołami..
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez phonemanza mały gaz to zgaśnie a jak za duży to mieli kołamiobecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
.
Komentarz
-
-
Chyba jeszcze w octaviach to jest tak,że auto nie dosc że jest ciężkie - 1300kg to jeszcze jej tyłek chyba jest dość mocno dociążony zatem przód ma za sobą też nie miały ciężar i ma co ciągnąć więc jest łatwiej zerwać przyczepność niż autom, któe mają lżejsze tyłki - nie wiem co prawda jaki jest rozkład mas - na pewno przód cięższy niż tył ale pewnie nie tak jak w innych autach. Sami powiecie, że tył Octavki dość masywnie wygląda i musi trochę ważyć więc jej zaleta ładnego wyglądu w mojej opinii może mieć ten zły skutek, że zdarzają się takie rzeczy jak opisujecie. U mnie osobiście jak mam na 2 to na mokrym asfalcie spokojnie zerwie przyczepność jak mu depnę. Przypuszczam, że na trójcę jak by był mocniejszy silnik choć trochę to też by się przednie koło obróciło szybciej przez moment, niż tylne...Samochód też ma duszę...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BartholemausChyba jeszcze w octaviach to jest tak,że auto nie dosc że jest ciężkie - 1300kg to jeszcze jej tyłek chyba jest dość mocno dociążony zatem przód ma za sobą też nie miały ciężar i ma co ciągnąć więc jest łatwiej zerwać przyczepność niż autom, któe mają lżejsze tyłki - nie wiem co prawda jaki jest rozkład mas - na pewno przód cięższy niż tył ale pewnie nie tak jak w innych autach. Sami powiecie, że tył Octavki dość masywnie wygląda i musi trochę ważyć więc jej zaleta ładnego wyglądu w mojej opinii może mieć ten zły skutek, że zdarzają się takie rzeczy jak opisujecie. U mnie osobiście jak mam na 2 to na mokrym asfalcie spokojnie zerwie przyczepność jak mu depnę. Przypuszczam, że na trójcę jak by był mocniejszy silnik choć trochę to też by się przednie koło obróciło szybciej przez moment, niż tylne...
.
Komentarz
-
Komentarz